Gastles basisschool De Planthof

Op uitnodiging van basisschool De Planthof in Emmeloord heeft Koepel Windenergie Noordoostpolder een gastles verzorgd voor de groepen 4, 5 en 6. Aan de hand van de lesmodule Wind voor NOP! ging voorzitter Cees Tolsma in gesprek met de kinderen over (duurzame) energie, windenergie en natuurlijk Windpark Noordoostpolder. De kinderen hadden mooie en interessante vragen voor de voorzitter en ze vertelden ook hun eigen verhaal over hoe ze zelf bewust omgaan met energie en mensen kenden die voor het windpark werken. Aansluitend gingen de kinderen onder leiding van de leerkrachten een windpark knutselen. Het was niet alleen een leerzame, maar ook een heel gezellige middag.

Bent u leerkracht en staat binnenkort het thema energie bij uw school op het lesprogramma? Of bent u ouder, vindt u duurzaamheid belangrijk en zou u het leuk vinden om de groep van uw kind hierover meer te vertellen? De gratis digitale lesmodule Wind voor NOP! biedt u een volledig pakket bestaande uit drie lessen met foto’s, filmpjes, informatie- en werkbladen, proefjes en een docentenhandleiding. De module is in eerste instantie ontwikkeld voor de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen, maar met hier en daar een kleine aanpassing zeker ook breder inzetbaar.

De lesmodule vindt u hier: www.windvoornop.nl.

Scholen uit de buurt van Windpark Noordoostpolder kunnen Koepel Windenergie Noordoostpolder een verzoek voor een gastles sturen: saskia.bish@windparknoordoostpolder.nl.

Replica Windpark Noordoostpolder!
Vorig bericht
Friese Elfwegentocht fietst langs Windpark Noordoostpolder
Volgend bericht
Inschrijving participatie vanaf 15 november 2018

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up