Friese Elfwegentocht fietst langs Windpark Noordoostpolder

Als onderdeel van de Elfwegentocht, een initiatief van de Friese jeugd om te laten zien dat fossielvrij reizen nu al mogelijk is, fietste vandaag een groep van onder andere duurzame ondernemers, afgevaardigden van de gemeenten NOP en Urk en de provincie Flevoland van Urk naar Lemmer. Tijdens deze fietstocht deed het gezelschap ook Windpark Noordoostpolder aan, een van de belangrijke duurzame energiebronnen voor Nederland. Cees Tolsma, voorzitter van Koepel Windenergie Noordoostpolder, vertelde op de dijk ter hoogte van de kruising van de Noordermeerdijk en het Noordermeerpad, over de totstandkoming van het windpark en hoe belangrijk samenwerking tussen de initiatiefnemers, overheden en vele andere partijen is geweest.

De Elfwegentocht
De Friese jeugd wil een duurzaam Friesland zonder klimaatverandering en met een Elfstedentocht. De Elfwegentocht is een idee van studenten die willen laten zien dat fossielvrij reizen nu al mogelijk is. Daarom reist Friesland van 1 t/m 14 juli fossiel-vrij zonder een druppel benzine of diesel. De Elfwegentocht wil ook verbinden en heeft iedere provincie uitgenodigd naar Friesland te komen, steeds met een ander vervoersmiddel, van waterstofauto’s tot ligfietsen. Vandaag is de beurt aan de provincie Flevoland. De verschillende delegaties worden ontvangen in Friesland, iedere dag op een andere plek. Tijdens zo’n provincietour reizen ze langs bijzondere duurzame koplopers, zoals Windpark Noordoostpolder. De Elfwegentocht wordt op 14 juli afgesloten met een wereldrecord: de grootste duurzame parade ooit. De Elfwegentocht is onderdeel van het Culturele Hoofdstad-project Fossylfrij Fryslân.

De NPO reist mee en maakt steeds een dagverslag dat na Nieuwsuur op NPO2 wordt uitgezonden.

Voor meer informatie: www.elfwegentocht.nl

Vorig bericht
Windpark Noordoostpolder draait een jaar op vol vermogen
Volgend bericht
Gastles basisschool De Planthof

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up