TenneT heeft Windpark Noordoostpolder aangesloten op het landelijke hoogspanningsnet. Met ruim 20 kilometer ondergrondse 110 kV kabel in de Noordoostpolder is de grootste aansluiting van groene energie op het landelijke net aangelegd tot dan toe. Als toonaangevende netbeheerder in Nederland heeft TenneT een belangrijke rol in de transitie naar duurzaam, waaronder het aansluiten van windparken.

Enercon is de fabrikant van de 38 windturbines op het land (E-126) van Windpark Noordoostpolder en faciliteert de komende 15 jaar het onderhoud van deze windturbines. Het internationale bedrijf heeft zijn roots in Duitsland en is al meer dan 30 jaar een vooraanstaande, innovatieve speler en technisch specialist in de windindustrie.

Siemens Gamesa Renewable Energy B.V. heeft het project in het water turn key opgeleverd. Dit betekent 48 stuks 3MegaWatt Direct Drive turbines met een rotor van 108 meter inclusief fundament, parkbekabeling en onshore substation. Daarnaast verzorgt Siemens Gamesa Renewable Energy B.V. het onderhoud voor de resterende looptijd van ruim 13 jaar.

keyboard_arrow_up