Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van Windpark Noordoostpolder zijn ongeveer 100 agrarische ondernemers uit de omgeving (verenigd in de bedrijven NOP Agrowind en Westermeerwind en duurzaam energiebedrijf RWE.

Iedere initiatiefnemer is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de bouw en het beheer van hun deel van Windpark Noordoostpolder. De verdeling is als volgt:

  • NOP Agrowind: 26 Enercon windturbines (E-126 met een vermogen van 7,5 MW per turbine) op het land langs de Westermeerdijk en de Noordermeerdijk
  • Westermeerwind: 48 Siemens windturbines (3.0DD-108 met een vermogen van 3 MW per turbine) in het water langs de Westermeerdijk (2 rijen) en de Noordermeerdijk
  • RWE: 12 Enercon windturbines (E-126) op het land langs de Zuidermeerdijk (8) en de Westermeerdijk (4)

Koepel Windenergie Noordoostpolder

In de ontwikkelingsfase hebben de initiatiefnemers zich verenigd in Koepel Windenergie Noordoostpolder met als doel één aanspreekpunt voor overheden, betrokken instanties en andere externe partijen. De Koepel behartigt de gezamenlijke belangen van de drie projectpartners op het gebied van onder andere de milieueffectrapportage en  vergunningen.

keyboard_arrow_up