Bezoek Windpark Noordoostpolder deze zomer

Vallen de mussen van het dak? Niet langs de dijken van de Noordoostpolder waar vrijwel altijd een verkoelende wind waait. Niet voor niets is Windpark Noordoostpolder, een van de grootste windparken van Nederland, op deze plek gebouwd.

Het windpark bestaat uit 86 windturbines, waarvan 48 in het water staan en 38 op het land. De windturbines zijn een van de grootsten die er zijn op het land. Ze zijn bijna 200 meter hoog, dat is net iets hoger dan de Euromast in Rotterdam, twee keer zo hoog als het Vrijheidsbeeld en ruim drie keer zo hoog als de toren van Pisa!

Combineer deze zomer een verfrissende wandeling of fietstocht langs de dijken met een bezoek aan het windpark. Ervaar op de dijk hoe het is om zo dichtbij de windturbines op land te staan. Durf je omhoog te kijken? Het is een hele belevenis. Bij bezoekerscentrum 11BEAUFORT in Nagele kun je zelf stroom opwekken en meer te weten komen over dit bijzondere windpark.

Kortom, het ideale verkoelende uitje deze zomer!

Vorig bericht
Initiatiefnemers Windpark Westermeerwind blij met uitspraak rechter

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up