Dorpen vinden mooie bestemming voor maatschappelijke bijdrage windpark 2018

In 2016 hebben de dorpen Creil, Espel, Nagele, Rutten en Tollebeek ieder voor de eerste maal een maatschappelijke bijdrage van €10.000 van Windpark Noordoostpolder ontvangen voor de ontwikkeling van de dorpen. Voor een periode van twintig jaar kunnen de dorpen jaarlijks op dit bedrag rekenen.

De dorpsbelangen bepalen zelf hoe en waaraan de bijdrage besteed wordt en geven hier op eigen wijze invulling aan. In 2018 heeft dit geresulteerd in onder andere:

Creil
Twee partytenten voor de Koningsdag-/Feestcommissie, uitbreiding van de feestverlichting voor de Ondernemersvereniging, bloemenmix voor de Volkstuinvereniging, laptop voor de redactie van de dorpskrant, vervanging van de capes van C.V. Schuimmarcheerders, nieuw koffiezetapparaat voor de open inloop in het Saalicon en diverse materialen voor de Revue commissie.

Espel
Voorfinanciering van een nieuw sportcomplex, bijdrage aan de realisatie van het nieuwe Polder(wandel)pad Espel en verfraaiing van de dorpskern.

Nagele
Bijdrage aan energiecoöperatie Energiek Nagele dat als doel heeft om belangrijke maatschappelijke gebouwen in Nagele te voorzien van zonnepanelen (http://www.energieknagele.nl) en een AED voor het dorp.

Rutten
Reservering van het geld voor realisatie van een Multifunctionele Accommodatie met onder andere twee scholen, kinderopvang, sport- en dorpshuis. Verwachting is dat de locatie in 2020 in gebruik zal worden genomen.

Tollebeek
Materiaal voor de jubileumuitvoering van de Majorettevereniging Diana, tafelset voor buurtvereniging de 3 K’s, muziekmateriaal voor de ijsbaan van IJsclub Tollebeek, onderhoud Wilde Boekenkast, beregeningsinstallatie voor VV Tollebeek, bijdrage aan de organisatie van Jachtronde Tollebeek, Avondvierdaagse, buurtvolleybal en Dress Red Day.

Vorig bericht
Windpark Noordoostpolder in Zapp Your Planet
Volgend bericht
Initiatiefnemers Windpark Westermeerwind blij met uitspraak rechter

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up