Hijsen machinehuis windturbine NOP Agrowind

Maandag 7 juli hijst de grootste mobiele kraan van de wereld (CC9800) het eerste deel van het machinehuis op de toren van een windmolen aan de Noordermeerdijk, mits het weer het toelaat. Rond 14.00 uur starten de werkzaamheden om het achterste gedeelte van het machinehuis (de nacelle) te hijsen en op de toren te plaatsen. 

Zonder tegenslag kunnen alle hijswerkzaamheden in zes dagen worden afgerond. In de praktijk zal dit gemiddeld zo’n 2 tot 2,5 week in beslag nemen.

Nadat het eerste gedeelte van het machinehuis is geïnstalleerd, volgen de generator en de kop met daaraan de stalen delen van de wieken. Uiteindelijk worden dan de drie kunststof-bladeinden van de wieken bevestigd. Het totale gewicht van de kop van de molen komt daarmee op circa 730 ton.

De beste plek om de hijswerkzaamheden te bekijken is vanaf de dijk. Gedurende de hijswerkzaamheden zal over een lengte van 300 meter de dijk met borden worden afgezet. Binnen dit gebied zijn geen toeschouwers toegestaan. Een medewerker van Enercon zal hierop toezien. Toeschouwers wordt vriendelijk verzocht zich aan de aanwijzingen te houden. Het fietspad langs de buitenkant van de dijk blijft toegankelijk.

De eerste windmolen zal vanaf begin augustus elektriciteit produceren.

Vorig bericht
Open Winddag, status bouw en vacatures
Volgend bericht
Machinehuis en generator windturbine NOP Agrowind geplaatst. Kop en stalen wiekdelen volgen vrijdagochtend

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up