Open Winddag, status bouw en vacatures

Open winddag 2014 op 14 juni

Jaarlijks wordt wereldwijd op 15 juni een winddag gehouden. Veel windmoleneigenaren en windparken hebben dan een open winddag. Omdat 15 juni op een zondag valt hebben windmolenbouwer Enercon en NOP Agrowind besloten op zaterdag 14 juni de bouwplaats toegankelijk te maken. Toegang tot de bouwplaats kan uitsluitend onder begeleiding. Vanwege de lengte van de bouwplaats wordt vervoer per bus geregeld. U kunt zich aanmelden via: info@nopagrowind.nl

Nadere informatie over waar u zich op de dag zelf kunt melden ontvangt u per mail.

De Nederlandse windenergiesector komt overigens op vrijdag 13 juni bijeen in Emmeloord in het nieuwe pand van Enercon.

 

Eerste toren gereed
Nadat op 1 april het eerste torendeel is geplaatst is het bouwen van de torens in sneltreinvaart gegaan. De eerste toren aan de Noordermeerweg heeft inmiddels de maximale hoogte van 130 meter bereikt. Ook de tweede en derde toren worden zichtbaar.

Fundamenten
De heimachine is inmiddels verplaatst naar de zuidkant van de Westermeerdijk, waar de heipalen voor nog vier windmolenfundamenten van NOP Agrowind worden geslagen.

Het bouwen van de fundamenten gaat gestaag door. Regelmatig wordt er beton gestort, waarvoor er veel betonauto’s in het gebied rijden.

Transformatoren geplaatst
Op 12 mei zijn twee transformatoren via de haven van Urk aangevoerd. Met een multiwheel voertuig zijn deze naar het transformatorstation van NOP Agrowind aan de Westermeerdijk gebracht en geplaatst. De transformatoren zullen de stroom van de windmolens omvormen van 33 Kilovolt naar 110 Kilovolt. De opgewekte stroom wordt vervolgens geleverd aan het Nederlandse elektriciteitsnet van TenneT.

Transportroutes
Alle transporten voor ons project volgen de volgende route:
Lege transporten rijden als volgt:
Westermeerdijk: Onderduikerspad – Westerringweg – Espelerweg – A6.
Noordermeerdijk: Noordermeerweg naar het noorden – Lemsterweg – A6.

Vacatures
Zowel Siemens als Enercon zijn voor de bouw van het buitendijkse resp. binnendijkse deel van het windpark op zoek naar diverse medewerkers. ?Vacatures zijn te vinden op:

https://siemenswindpower.heeft-vacatures.nl?
http://www.enercon.de/en-en/831.htm

Informatie over het gehele Windpark Noordoostpolder kunt u vinden op www.windkoepelnop.nl

Vorig bericht
Bedrijvenbijeenkomst Windpark Westermeerwind goed bezocht
Volgend bericht
Hijsen machinehuis windturbine NOP Agrowind

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up