Machinehuis en generator windturbine NOP Agrowind geplaatst. Kop en stalen wiekdelen volgen vrijdagochtend

Afgelopen maandag is het machinehuis succesvol geplaatst. Dinsdagochtend bleken de weersomstandigheden dermate goed, dat ook de generator al naar boven is gehesen en bevestigd.

De weersvoorspellingen voor vrijdag 11 juli tussen 9 en 10 uur ‘s ochtends lijken goed genoeg te zijn om ook de kop, met daaraan de stalen wiekdelen omhoog te brengen.

De dagen erna zullen de kunststof bladeinden van de wieken worden bevestigd. Ook hierbij is nagenoeg windstil weer noodzakelijk om de werkzaamheden uit te voeren.

Als u wilt kijken, ga dan via het Zuidermeerpad of Noordermeerpad te voet of per fiets langs het fietspad aan de buitenkant van de dijk. Vanaf de dijk zijn de werkzaamheden zeer goed te zien. Gedurende de hijswerkzaamheden zal over een lengte van 300 meter (150 meter ten noorden en 150 meter ten zuiden van de windturbine) de dijk met borden worden afgezet. Binnen dit gebied zijn geen toeschouwers toegestaan.

Machinehuis-en-generator-windturbine-NOP2

Een medewerker van Enercon zal hierop toezien. Toeschouwers wordt vriendelijk verzocht zich aan de aanwijzingen te houden. Het fietspad langs de buitenkant van de dijk blijft toegankelijk en doorgankelijk.

Vorig bericht
Hijsen machinehuis windturbine NOP Agrowind
Volgend bericht
Woensdagochtend plaatsing eerste rotorblad

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up