Start funderingswerkzaamheden Noordermeerdijk

De bouwwerkzaamheden gaan een volgende fase in. Op dinsdag 14 januari start Oehm (onderaannemer van Enercon) met het bouwen van de funderingen voor de windmolens. De betonvlechters gaan aan het werk en er wordt beton gestort. De eerste fundering wordt gestort bij locatie NMD13, en van daaruit wordt in noordelijke richting verder gewerkt. De materialen voor deze werkzaamheden worden aangevoerd door betonmixers en transporten met wapeningsstaal. 

In maart starten ook aan de Westermeerdijk de funderingswerkzaamheden. Het bouwen van de funderingen zal ongeveer een jaar in beslag nemen. 
 
De rijrichting van de transporten naar de Noordermeerdijk is als volgt:
De betonmixers en de vrachtwagens die het wapeningsstaal vervoeren rijden vol via de Noorderringweg en het Creilerpad naar de Noordermeerweg en na het lossen leeg terug via de Noordermeerweg en de Lemsterweg. De transporten worden uitgevoerd door onderaannemers van Enercon. Dagelijks zullen twee vrachtwagens wapeningsstaal aanleveren. Daarnaast vinden gemiddeld 2 dagen per week betontransporten plaats, met ongeveer 75 vrachtwagens per dag.

Evenals voorheen bij de zandtransporten, hebben ook deze transporten een Enercon-bordje achter de voorruit. De vrachtwagenchauffeurs krijgen vooraf duidelijke instructies over de verplichte rijrichting. 

 
Bij vragen, opmerkingen en/of klachten over het bouwverkeer kunt u contact opnemen met Enercon of met NOP Agrowind:

  • Enercon – Kees Lieuwes, 06 – 5107 9031 
  • NOP Agrowind – André Andringa, 0527 – 248140 
Vorig bericht
Aanpassing werkzaamheden
Volgend bericht
26 van de 86 windmolens van Windpark Noordoostpolder gaan draaien voor klanten Eneco

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up