26 van de 86 windmolens van Windpark Noordoostpolder gaan draaien voor klanten Eneco

Omvangrijke overeenkomst tussen NOP Agrowind en Eneco

Espel / Rotterdam, 22 januari 2014 – Energiebedrijf Eneco breidt haar duurzame portfolio aanzienlijk uit met het contracteren van de windstroom, die vanaf september 2014 wordt geproduceerd door het nieuwe windpark van NOP Agrowind. Het vermogen van het nieuwe park bedraagt 195 MegaWatt. De jaarlijkse opgewekte elektriciteit is voldoende om 180.000 huishoudens van groene stroom te voorzien. Het park maakt onderdeel uit van het Windpark Noordoostpolder. Dat gaat in totaal bestaan uit 86 windmolens en wordt het grootste windpark in Nederland.

NOP Agrowind is een initiatief van agrariërs aan de Westermeerdijk en Noordermeerdijk in de Noordoostpolder. Zij investeren gezamenlijk in de bouw van 26 Enercon E126 windmolens op hun land. De molens hebben een masthoogte van 135 meter, een rotordiameter van 127 meter en hebben per stuk een geïnstalleerd vermogen van 7,5 Megawatt. De ontwikkeling van het windpark van NOP Agrowind begon in 1994. In het voorjaar van 2013 is de bouw van start gegaan met de aanleg van de benodigde infrastructuur. Voor een groot aantal windmolens zijn de heipalen reeds geslagen. De eerste molen zal volgens planning vanaf september 2014 stroom produceren.

Green enabler
Met het tekenen van de overeenkomst met NOP Agrowind is het grootste stroomafnamecontract –ook wel Power Purchase Agreement (PPA) genoemd- met een windpark uit de geschiedenis van Eneco een feit. Het houdt in dat Eneco als ‘green enabler’ over een periode van 15 jaar alle elektriciteit gaat afnemen van het nieuwe windpark. NOP Agrowind is bij de onderhandelingen over het stroomafnamecontract bijgestaan door The Green Utility Company. Met de overeenkomst neemt het gecontracteerd windvermogen van Eneco toe met meer dan 12 procent. Ruim 500 MegaWatt van Eneco’s gecontracteerde vermogen bestaat uit windvermogen dat in bezit is van Eneco, de rest bestaat uit stroomafnamecontracten.

Vorig bericht
Start funderingswerkzaamheden Noordermeerdijk
Volgend bericht
Windpark Westermeerwind biedt polder ruime mogelijkheden voor participatie

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up