Aanpassing werkzaamheden

De zandtransporten van en naar de Noordermeerdijk zijn inmiddels opgehouden. De werkzaamheden aan de toegangs-, bouw- en onderhoudswegen, alsmede aan de kraanopstelplaatsen en logistieke terreinen zijn afgerond. Met het opstarten van de heiwerkzaamheden in augustus is de volgende fase gestart: het bouwen van de funderingen van de windturbines. Deze werkzaamheden vorderen gestaag en daarom vindt een verandering in en een uitbreiding van de huidige werkzaamheden plaats:

  1. De heistelling die de afgelopen maanden aan de Noordermeerdijk heeft gestaan, wordt in het weekend van 7 en 8 december verplaatst van turbine 6 (iets noordelijk van het Wrakkenpad) aan de Noordermeerdijk naar turbine 1 (nabij het Zuidermeerpad) aan de Westermeerdijk.?Op maandag 9 december starten de heiwerkzaamheden op deze locatie aan de Westermeerdijk. Deze heistelling blijft vervolgens op de Westermeerdijk om zuidwaarts de palen voor de turbinefunderingen te heien (Westermeerdijk 1, 2 , 3 enz.). ?Begin 2014 komt de tweede heistelling op site. Deze gaat verder met de heiwerkzaamheden op de Noordermeerdijk, vanaf Noordermeerdijk turbinepositie 5 (ten noorden van het Noordermeerpad) en verder noordwaarts.
  2. Op vrijdag 6 december start Enercon met de werkzaamheden voor de betonnen werkvloer voor de funderingen van turbine 13 (iets zuidelijk van het Vuurpad) en turbine 12 (iets noordelijk van het Vuurpad) aan de Noordermeerdijk. ?Het beton wordt geleverd door IJsselmeerbeton in Lemmer. De verwerking op het project (bekisten, egaliseren en verdichten) vindt plaats door bouwbedrijf Bosma uit Rutten. ?Per werkvloer zijn circa 5 tot 6 betonmixers nodig. Deze zullen dezelfde transportroute en rijrichting aanhouden als eerder voor het transport van zand werd gebruikt. ?Na uitharding van de werkvloeren wordt eind deze maand of begin volgende maand gestart met het maken van de betonfundering.
Vorig bericht
Windpark van de lange adem
Volgend bericht
Start funderingswerkzaamheden Noordermeerdijk

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up