Windpark vraagt voorkeur inwoners voor participatie

Overall Westermeerwind

Inwoners van Urk, de Noordoostpolder en Lemsterland krijgen de gelegenheid financieel deel te nemen in Windpark Westermeerwind. Hoe die participaties er uit gaan zien is nog niet bekend. Deze week start een breed onderzoek om de wensen van de inwoners te peilen. Ongeveer 4000 inwoners kunnen dezer dagen op de deurmat een uitnodiging verwachten deel te nemen aan dit onderzoek.

Windpark Westermeerwind is onderdeel van Windpark Noordoostpolder en omvat 48 turbines die allemaal in het water van het IJsselmeer worden geplaatst. Het is vanaf het begin de doelstelling van de initiatiefnemers geweest dat Westermeerwind een park voor en door de polder wordt.

Anne de Groot van Ventolines, die het projectmanagement doet voor Westermeerwind B.V., vindt het onderzoek belangrijk voor de verdere besluitvorming. ‘We doen met opzet een brede steekproef in de polder. Als we een goed inzicht hebben in wat de bewoners van hun deelname in het park verwachten, kunnen we voor hen een passend voorstel gaan uitwerken. Zo werken we samen stap voor stap aan de ontwikkeling van Windpark Westermeerwind.’

Het onderzoek zal worden uitgevoerd door het onafhankelijk bureau Smart Agent uit Amersfoort.

 

Vorig bericht
Weer groen licht voor Windpark Noordoostpolder
Volgend bericht
start bouw binnendijks, aanleg natuurgebied buitendijks en onderzoek participatie

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up