Weer groen licht voor Windpark Noordoostpolder

De Raad van State heeft de bezwaren tegen maatwerkvoorschriften (geluid) van gemeente Noordoostpolder en watervergunningen van het Waterschap Zuiderzeeland ongegrond verklaard. Hiermee is de realisatie van Windpark Noordoostpolder weer een stap dichterbij gekomen. De voorbereidingen voor de bouw van in totaal 86 windmolens langs de dijken van het IJsselmeer zijn in volle gang. Naar verwachting is eind 2015 Windpark Noordoostpolder in bedrijf.

Cees Tolsma, voorzitter van Koepel Windenergie Noordoostpolder, is blij: ‘Na de positieve uitspraak van de Raad van State in februari 2012 zijn de initiatiefnemers gestart met de voorbereidingen voor de bouw van het windpark. Ik ben blij dat met het positieve nieuws van vandaag en de zorgvuldige wegingen van de Raad van State realisatie van Windpark Noordoostpolder verder door kan gaan. Het bewijst dat we de aanvragen voor Watervergunningen en maatwerkvoorschriften zorgvuldig hebben gedaan en dat er gedegen besluitvorming door gemeente Noordoostpolder en Waterschap Zuiderzeeland heeft plaatsgevonden.’

Ook wethouder Andries Poppe van gemeente Noordoostpolder is verheugd over het nieuws: ‘Deze uitspraak is de bevestiging van het positieve besluit van de Raad van State in februari jl. Natuurlijk ben ik ook blij voor de initiatiefnemers; de meer dan 100 ondernemers uit Noordoostpolder en RWE. Voor onze gemeente draagt de bouw van het windpark bij aan onze ambities op het gebied van duurzaamheid. Bovendien biedt het veel kansen voor inwoners en ondernemers in Noordoostpolder, Lemmer en Urk; en stimuleert het de werkgelegenheid. Windpark Noordoostpolder is het grootste windpark van Nederland en zorgt straks voor duizenden extra bezoekers aan ons gebied.’

Hoe verder?
De ondiepte voor natuurontwikkeling achter de scheepvaartveiligheidsvoorziening wordt verder aangelegd. In februari 2013 starten de aanleg van een bouw- en onderhoudsweg op het land langs de dijk en andere civiele werkzaamheden; in het voorjaar wordt gestart met de daadwerkelijke bouw van de windmolens op het land. In het eerste kwartaal van 2014 gaat de eerste nieuwe windmolen stroom leveren.

 

Vorig bericht
Nieuwe voorzitter Koepel Windenergie Noordoostpolder
Volgend bericht
Windpark vraagt voorkeur inwoners voor participatie

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up