Nieuwe voorzitter Koepel Windenergie Noordoostpolder

Afgelopen week nam Cees Tolsma de voorzittershamer over van Janneke Wijnia-Lemstra. Hij deed dat met zijn eigen hamer die de vorm van een windmolen heeft. Het zegt alles over zijn passie en gedrevenheid voor het produceren van schone windenergie.

Het familiebedrijf van de kersverse voorzitter was in 1981 de eerste in gemeente Noordoostpolder met een windmolen op eigen terrein, met de hoogste opbrengst kWh aan duurzame schone elektriciteit in Nederland. “Ik vind het geweldig dat ik nu, in 2012, samen met de andere partners, mijn bijdrage mag leveren aan de bouw van het grootste windpark van Nederland: 86 windmolens op het land en in het water en dat in Noordoostpolder. We zijn straks zelfs één van de Europese koplopers in de moderne windenergie.” Cees Tolsma is naast zijn voorzitterschap onder meer lid van de Raad van Commissarissen van Concern voor Werk in Noordoostpolder.

Overstap naar NOP Agrowind
Janneke Wijnia-Lemstra was vanaf 2009 voorzitter van Koepel Windenergie Noordoostpolder. Zij is sinds juni van dit jaar werkzaam voor één van de initiatiefnemers. “Ik ben er trots op dat ik in de afgelopen jaren heb meegewerkt aan de daadwerkelijke komst van Windpark Noordoostpolder. Ik heb de functie van voorzitter ook met veel plezier uitgeoefend. We staan aan de vooravond van het concretiseren van de plannen. Als financieel directeur van NOP Agrowind blijf ik gelukkig nauw betrokken bij de bouw van het windpark.“ Vanuit die functie blijft zij ook bestuurslid van de Koepel.

Koepel Windenergie Noordoostpolder
De Koepel is een vereniging van initiatiefnemers en behartigt de gemeenschappelijke belangen van het Windpark Noordoostpolder. Denk bijvoorbeeld aan de contacten met overheden, omwonenden en andere geïnteresseerde mensen en betrokken partijen. Het bestuur van de Koepel bestaat uit vertegenwoordigers van de initiatiefnemers en een onafhankelijke voorzitter.

Windpark Noordoostpolder
De bedrijven Westermeerwind, RWE en NOP Agrowind – leden van Koepel Windenergie Noordoostpolder – bouwen het grootste windpark van Nederland. Het draagt bij aan de doelstellingen van gemeente Noordoostpolder, provincie Flevoland en het kabinet op het gebied van duurzame energie.
Ook zorgt Windpark Noordoostpolder voor werkgelegenheid; tijdens de bouw van het windpark en als het straks gerealiseerd is, tijdens de exploitatiefase. Het biedt participatiemogelijkheden voor inwoners van Noordoostpolder, Urk en Lemsterland. Zo profiteren veel mensen van dit bijzondere, duurzame energieproject.

Vorig bericht
Bouwwerkzaamheden station Westermeerdijk
Volgend bericht
Weer groen licht voor Windpark Noordoostpolder

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up