Videoboodschap Voorzitter Koepel: Windpark geeft iedereen nieuwe energie

Windpark Noordoostpolder geeft iedereen straks nieuwe energie. Het park biedt niet alleen duurzame energie aan 400.000 huishoudens, maar geeft ook een stevige economische impuls aan de hele regio. De komst van het Windpark onderstreept dat Noordoostpolder een gemeenschap is van ondernemende pioniers.

Dat zegt de voorzitter van Koepel Windenergie Noordoostpolder, Janneke Wijnia-Lemstra, in een videoboodschap, die te zien is op www.windparknoordoostpolder.nl.

De bouw van Windpark Noordoostpolder gaat in mei van start en levert ruim 300 arbeidsplaatsen op. Na de bouw blijven zo’n 100 permanente arbeidsplaatsen bestaan in onderhoud, exploitatie, logistiek, scholing en recreatie. Daarbij komt dan ook nog de afgeleide economische activiteit en de werkgelegenheid bij toeleveranciers. De initiatiefnemers, 100 overwegend agrarische ondernemers en energiebedrijf RWE, willen hun leefomgeving nauw bij het Windpark betrekken. Inwoners van Noordoostpolder, Urk en Lemsterland kunnen straks ook financieel deelnemen in het Windpark.

Windpark Noordoostpolder gaat  volgens Wijnia ook bijdragen aan de leefbaarheid in de dorpen Rutten, Creil, Espel, Tollebeek en Nagele in gemeente Noordoostpolder. Koepel Windenergie Noordoostpolder sponsort maatschappelijke projecten en activiteiten in deze vijf kleine kernen jaarlijks met in totaal EUR 50.000.

Wijnia besluit haar videoboodschap als volgt: “De Noordoostpolder, dat is straks niet alleen meer het weidse landschap, het attractieve Urk en Schokland, het Kuinderbos en een permanent bewijs van bijzondere Nederlandse ingenieurkunst. Met de komst van het Windpark heeft Noordoostpolder haar inwoners, maar ook de rest van Nederland nog meer te bieden. Windpark Noordoostpolder geeft iedereen nieuwe energie.”

Vorig bericht
Werkbezoek aan Noordoostpolder
Volgend bericht
Besluiten Windpark Noordoostpolder gereed

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up