Werkbezoek aan Noordoostpolder

“Windpark Noordoostpolder moet een voorbeeldproject worden voor andere windparken in Nederland, zowel in z’n gedegen voorbereiding als in zijn verdere ontwikkeling. Belangrijk daarbij is vooral de manier waarop de omgeving bij het project betrokken is en blijft.” Dit zei PvdA Tweede Kamerlid Diederik Samsom tijdens zijn werkbezoek aan Koepel Windenergie Noordoostpolder. 

Werkbezoek aan Noordoostpolder

Tijdens dit werkbezoek sprak Diederik Samsom met Tjitte de Groot, Jan Bastiaanssen en Janneke Wijnia-Lemstra van Koepel Windenergie Noordoostpolder onder meer over het zorgvuldige ontwikkelingstraject van het Windpark, de rol van de politiek daarbij en het doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers van Windpark Noordoostpolder.
Ook werd van gedachten gewisseld over de toekomst van duurzame energie en specifiek windenergie in Nederland.
Het werkbezoek van het Tweede Kamerlid was al lang gepland en kwam nu op een mooi moment: kort na de positieve uitspraak van de Raad van State over het Windpark Noordoostpolder.

Windpark Noordoostpolder
Met maar 86 windmolens wekt Windpark Noordoostpolder in 2015 jaarlijks circa 1,4 miljard kWh schone, duurzame elektriciteit op. Genoeg om dagelijks ruim 400.000 huishoudens
van elektriciteit te voorzien. De leden van de Koepel Windenergie Noordoostpolder bouwen daarmee het grootste Windpark van Nederland. Het draagt bij aan de doelstelling van het kabinet op het gebied van duurzame energie.
Ook zorgt het Windpark voor werkgelegenheid; tijdens de bouw van het Windpark en als het straks gerealiseerd is, tijdens de exploitatiefase. Het biedt participatiemogelijkheden voor inwoners van Noordoostpolder, Urk en Lemsterland. Zo profiteren veel mensen van dit bijzondere, duurzame energieproject.

Start bouw
Mei 2012 start de bouw van Windpark Noordoostpolder. Er komen in totaal 86 windturbines langs de dijken van het IJsselmeer: 26 turbines bij de Noordermeerdijk, 52 bij de Westermeerdijk en 8 bij de Zuidermeerdijk. Windpark Noordoostpolder is in 2015 volledig in bedrijf en geeft vanaf dat moment Nederland nieuwe energie. 

Vorig bericht
Positieve uitspraak van Raad van State
Volgend bericht
Videoboodschap Voorzitter Koepel: Windpark geeft iedereen nieuwe energie

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up