Dorpen vinden opnieuw mooie bestemming voor maatschappelijke bijdrage windpark

In 2016 hebben de dorpen Creil, Espel, Nagele, Rutten en Tollebeek ieder voor de eerste maal een maatschappelijke bijdrage van €10.000 van Windpark Noordoostpolder ontvangen voor de ontwikkeling van de dorpen. Voor een periode van twintig jaar kunnen de dorpen jaarlijks op dit bedrag rekenen.

De dorpsbelangen bepalen zelf hoe en waaraan de bijdrage besteed wordt en geven hier op eigen wijze invulling aan. In het tweede jaar heeft dit geresulteerd in onder andere:

Creil
Springkussen voor feestelijke activiteiten in het dorp, afwerking Outdoor Fitness en sportvelden, nieuwe kerstversiering voor het centrum en een tegemoetkoming in de huur van Ouderen Soos Creil.

Espel
Voorfinanciering van een nieuw sportcomplex, bijdrage aan een nieuw wandelpad en de verfraaiing van de dorpskern.

Nagele
Bijdrage aan energiecoöperatie Energiek Nagele dat als doel heeft om belangrijke maatschappelijke gebouwen in Nagele te voorzien van zonnepanelen, een klokkenstoel voor de begraafplaats en een digitaal kassasysteem voor dorpsevenementen.

Rutten
Reservering van het geld voor realisatie van een Multifunctionele Accommodatie met onder andere scholen, kinderopvang, peuterspeelzaal en sport-/dorpshuis. Verwachting is dat de locatie in de zomer van 2020 in gebruik zal worden genomen.

Tollebeek
Spelmaterialen voor Jeugdsoos PKN Tollebeek, plankoline voor de gymnastiekvereniging, hardloopshirts voor de
11-dorpenloop, materialen dorpsbelangdag, ballenkanon voor de tennisvereniging, jeugdactiviteit voor buurtvereniging De Vogelaars, kleine doeltjes voor buurtvereniging Tussen de Dijkjes, kidsrun voor SVA, informatiebord voor de educatieve route Tollebekerbos, sportactiviteiten voor sportcommissie De Sprang.

Vorig bericht
Inschrijving participatie vanaf 15 november 2018
Volgend bericht
Inschrijving omwonenden op participaties in Windpark Westermeerwind overtreft verwachting

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up