Windturbines in de Noordoostpolder krijgen gemodificeerde blad tips

logo-windpark-noordoostpolder-beeldIn de Noordoostpolder bouwt windturbineleverancier ENERCON voor RWE Innogy en NOP Agrowind BV 38 windturbines van het type E-126 (7,5 MW).

Van één van de geïnstalleerde turbines, die al enige tijd in gebruik was, is in november 2015 een gedeelte van een tip van één van de bladen afgebroken. Hierop zijn uit voorzorg direct alle windturbines van dit type in de Noordoostpolder stilgezet en geïnspecteerd. Ook werd het bevoegde gezag geïnformeerd.

De oorzaak van het voorval is onderzocht door ENERCON in samenwerking met gespecialiseerde adviseurs en het onafhankelijke bureau DEWI OCC, dat verantwoordelijk is voor de type certificering van de betreffende windturbine. De eerste conclusies uit het systematisch onderzoek hebben aangetoond dat fabricage fouten hebben geleid tot het afbreken van de tip.

Om de veiligheid te kunnen garanderen en de windturbines in kwestie tijdig aan te zetten, is besloten alle tips van de reeds geïnstalleerde bladen te verwijderen. Na het inkorten van de blad tips zullen de bestaande bladen zo worden afgewerkt dat de windturbines veilig en volgens de voorschriften van de vergunningen kunnen draaien. Gedurende het jaar zullen de ontbrekende blad tips worden vervangen door de gemodificeerde blad tips.

Windturbines waarvan de bladen nog moeten worden geïnstalleerd zullen meteen worden voorzien van bladen met aangepaste blad tips.

De betrokken partijen zijn ervan overtuigd dat middels deze werkwijze een veilige en betrouwbare productie van schone energie gegarandeerd wordt.

Vorig bericht
Windpark Westermeerwind op vol vermogen
Volgend bericht
Samen de vruchten plukken van Windpark Noordoostpolder

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up