Transformatoren van Windpark Westermeerwind zijn geplaatst

Op 20 januari heeft Siemens voor windpark Westermeerwind twee transformatoren met elk een gewicht van 90 ton geplaatst. De transformatoren zullen straks de spanning verhogen naar 110 kV, waardoor de opgewekte elektriciteit geschikt wordt voor het Nederlandse elektriciteitsnet. 

Vervolgens is op het hoogspanningsstation een controleruimte en schakelapparatuur geplaatst. In de komende maanden worden de elektriciteitskabels geïnstalleerd en hierna wordt alles uitvoerig getest. De verwachting is dat in mei het hoogspanningsstation in bedrijf wordt gesteld. Eind juli/begin augustus zal de eerste elektriciteit aan land komen.

Het gehele windpark Westermeer bestaat uit 48 turbines met een vermogen van 144MW en is naar verwachting medio februari 2016 gereed. Het zal naar zal naar verwachting windstroom produceren voor 160.000 huishoudens.

Vorig bericht
TenneT klaar voor aansluiting windpark Noordoostpolder
Volgend bericht
Laatste windmolen NOP Agrowind gereed!

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up