Eerste windmolen produceert stroom

Windmolen 12 aan de Noordermeerdijk (de tweede ten noorden van de Rotterdamse Hoek) produceert vanaf maandag18 augustus stroom.

De drie oudste aandeelhouders stelden de windmolen in werking door het indrukken van een symbolische rode knop. Vrijwel direct daarna startte de windmolen met draaien en produceerde vanwege de gunstige windomstandigheden meteen op vol vermogen van 7,5 MW. Veel van de initiatiefnemers beleefden met hun gezinnen deze mijlpaal in het bouwproces van het windpark ter plaatse mee.

De eerstkomende twee maanden vinden nog veel testen en bijstellingen plaats, waardoor de windmolen regelmatig zal worden stilgezet.

Op 1 april van dit jaar werd het eerste torendeel voor windmolen 12 geplaatst. Na een bouwperiode van 4,5 maand is deze eerste windmolen in bedrijf. De tweede molen zal naar verwachting begin september ook elektriciteit gaan produceren.

Vorig bericht
Financiering Windpark Westermeerwind afgerond
Volgend bericht
TenneT klaar voor aansluiting windpark Noordoostpolder

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up