Start heiwerkzaamheden voor windmolens Noordermeerdijk

Op woensdagmiddag 14 augustus starten de heiwerkzaamheden voor de eerste windmolen van NOP Agrowind op het land aan de Noordermeerdijk. De heistelling wordt inmiddels in gereedheid gebracht bij windmolenlocatie 13. Dit is de eerste windmolen ten noorden van de Rotterdamse Hoek. In de loop van volgende week wordt ook gestart met de heiwerkzaamheden bij windmolenlocatie 12.

De heipalen hebben een lengte van 25 tot 30 meter. Voor iedere windmolen worden 66 palen geheid. Per dag zullen tussen de 6 en 8 heipalen per windmolen worden geslagen.

Een kijkje nemen bij de werkzaamheden
De werkzaamheden bekijken is mogelijk vanaf de Noordermeerdijk. De dijk is per fiets/te voet toegankelijk via de publieke toegangswegen richting dijk, te weten het Zuidermeerpad bij de Rotterdamse Hoek en het Noordermeerpad tussen Wrakkenpad en IJzerpad.

Wijziging rijrichting transport
In verband met de aanvoer van heipalen wordt de rijrichting van alle bouwtransport gewijzigd. De transportauto’s rijden vanaf maandag 12 augustus vanaf de A6 afrit bij Bant via de Noorderringweg en Creilerpad naar de Noordermeerweg en rijden leeg via de Gemaalweg en Lemsterweg weer terug naar Bant. NOP Agrowind bouwt 26 windmolens op het land langs de Noordermeerdijk en de Westermeerdijk in de Noordoostpolder. Deze molens maken onderdeel uit van Windpark Noordoostpolder, dat bestaat uit 86 windmolens op het land en in het water. Zie voor meer informatie www.nopagrowind.nl

Vorig bericht
Bouwborden op twee locaties geplaatst
Volgend bericht
Eerste heipaal geslagen voor windmolens Noordermeerdijk

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up