TenneT start werkzaamheden voor windpark Noordoostpolder

Na jaren voorbereidingen is TenneT met de uitvoering gestart van een grootschalige uitbreiding van het 110kV transportnetwerk in de Noordoostpolder. Het bouwrijp maken van de stationslocaties in Ens en nabij Windpark Noordoostpolder aan het IJsselmeer (Westermeerweg) gaat deze week beginnen. 

Vanaf begin augustus wordt bij de Westermeerweg gestart met de aanleg van de 16 km lange ondergrondse kabelverbinding naar Emmeloord. Later volgt ook de aanleg van de verbinding van Emmeloord naar Ens. De enorme haspels met kabel zullen in de zomer met speciaal transport worden afgeleverd. TenneT probeert de overlast zo veel als mogelijk te beperken.

Naar verwachting zal de eerste windmolen vanaf het eerste kwartaal 2014 kunnen worden aangesloten op het hoogspanningsnetwerk. Dan is er in totaal 27 km aan kabelverbinding gelegd en is een koppeling met het landelijke 380kV netwerk een feit. Duurzaam opgewekte energie kan in 2014 via het TenneT netwerk worden geleverd aan huishoudens en bedrijven.

Over TenneT

TenneT is de eerste grensoverschrijdende elektriciteitstransporteur van Europa. Met 20.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen en 36 miljoen eindgebruikers in Nederland en Duitsland behoren we tot de top 5 elektriciteitstransporteurs van Europa. Onze focus is gericht op de ontwikkeling van een Noordwest-Europese energiemarkt en op de integratie van duurzame energie. Taking power further.

Over Windpark Noordoostpolder

Naar verwachting draaien In 2015 de 86 windturbines van Windpark Noordoostpolder op volle toeren. Zij leveren maar liefst 1,4 miljard kWh duurzame energie. Dat is genoeg voor 400.000 huishoudens. Daarmee is Windpark Noordoostpolder een Europese koploper. Het park geeft iedereen straks nieuwe energie. Via het TenneT netwerk wordt de duurzaam opgewekte energie geleverd aan huishoudens en bedrijven.

 

Vorig bericht
Eerste toegangsweg voor bouw Windpark Noordoostpolder
Volgend bericht
Koepel Windenergie Noordoostpolder geeft Dijkfeest energie

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up