Eerste toegangsweg voor bouw Windpark Noordoostpolder

Het Emmeloordse bedrijf IJB Mortelcentrale gaat het beton leveren dat nodig is voor deze eerste toegangsweg. Firma Reef Infra legt de weg aan, speciaal voor de bouw van Windpark Noordoostpolder. Het gaat om een nieuwe zijweg van de Westermeerweg ten noorden van het Espelerpad. Mensen van De Waard BV zijn op 8 mei gestart met het grondwerk.

Aan de Westermeerdijk komen het TenneT-schakelstation en de transformatorstations om de stroom van het Windpark aan te sluiten op de kabel van TenneT en het binnendijkse Windpark. Het realiseren van goede wegen voor transport is een belangrijke voorwaarde voor het bouwen van de stations en de windmolens.

Naar verwachting draaien In 2015 de 86 windturbines in het windpark op volle toeren. Zij leveren maar liefst 1,4 miljard kWh duurzame energie. Dat is genoeg voor 400.000 huishoudens. Daarmee is Windpark Noordoostpolder een Europese koploper. Het park geeft iedereen straks nieuwe energie.

Windpark Noordoostpolder biedt niet alleen duurzame energie, maar geeft ook een stevige economische impuls aan de hele regio. Er is veel werk te verrichten: van grondverzet en funderingen tot aanleg van wegen en transport. De bouw van het park levert ruim 300 arbeidsplaatsen op. Na de bouw blijven zo’n 100 permanente arbeidsplaatsen bestaan in onderhoud, exploitatie, logistiek, scholing en recreatie.

Vorig bericht
Westermeerwind bericht over aanleg dam Windpark Noordoostpolder in IJsselmeer
Volgend bericht
TenneT start werkzaamheden voor windpark Noordoostpolder

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up