Eerste lokale ondernemer actief voor bouw Windpark Noordoostpolder

Aannemings- en verhuurbedrijf Mulder uit Tollebeek verzorgt dinsdag 13 maart het kappen van populieren en een deel van het bosplantsoen aan de Westermeerweg ten noorden van het Espelerpad. Het bedrijf is daarmee de eerste lokale onderneming die werkzaamheden uitvoert voor de bouw van Windpark Noordoostpolder. 

Mulder BV
Dit aannemings- en verhuurbedrijf is een all-round familiebedrijf met een dienstenpakket op het gebied van bosbouw, nationaal- en internationaal transport, grondverzet en gladheidbestrijding.

Kennismaking met opdrachtgevers Windpark
In november 2011 kreeg het regionale bedrijfsleven al de gelegenheid op informele wijze informatie te verkrijgen over de geplande bouw van het Windpark Noordoostpolder, de kansen die zich voordoen en kennis te maken met potentiële opdrachtgevers. Koepel Windenergie Noordoostpolder, RWE en de beoogde fabrikanten Siemens en Enercon presenteerden zich. Zij gaven informatie over de planning en welke werkzaamheden er op stapel staan.

In 2015 draaien de 86 molens in het windpark op volle toeren. Zij leveren maar liefst 1,4 miljard kWh duurzame energie. Dat is genoeg voor 400.000 huishoudens. Daarmee is Windpark Noordoostpolder een Europese koploper. Er is veel werk te verrichten: van grondverzet en funderingen tot aanleg van wegen, er is transport nodig, de bouwplaats verdient beveiliging, advies en handen van deskundigen en nog veel meer. 

Vorig bericht
Voorbereidingen voor bouw Windpark Noordoostpolder van start
Volgend bericht
Thema-avond PU over Windpark Noordoostpolder

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up