Dorpen vinden mooie bestemming voor maatschappelijke bijdrage windpark

In 2016 hebben de dorpen Creil, Espel, Nagele, Rutten en Tollebeek ieder voor de eerste maal een maatschappelijke bijdrage van €10.000 van Windpark Noordoostpolder ontvangen voor de ontwikkeling van de dorpen. Voor een periode van twintig jaar kunnen de dorpen jaarlijks op dit bedrag rekenen.

De dorpsbelangen bepalen zelf hoe en waaraan de bijdrage besteed wordt en geven hier op eigen wijze invulling aan. Dit heeft het eerste jaar geresulteerd in:

Creil
Digitale informatieborden voor de drie invalswegen van Creil op verzoek van Ondernemersvereniging Creil, beweegtuin voor jong en oud op aanvraag van Werkgroep Zorg Creil, hekwerk rondom een gemeenschappelijk te gebruiken veld ingediend door Sportclub Creil.

Espel
Voorfinanciering van een nieuw sportcomplex, bijdrage aan de urnenmuur op de begraafplaats en de verfraaiing van de dorpskern.

Nagele
Zonnepanelen op het dak van Multifunctioneel Centrum Het Rietveld, een initiatief van Coöperatieve vereniging Energiek Nagele die als uitgangspunt heeft om belangrijke maatschappelijke gebouwen in Nagele te voorzien van zonnepanelen.

Rutten
Reservering van het geld voor de te realiseren Multifunctionele Accommodatie met onder andere scholen, kinderopvang, peuterspeelzaal en sport-/dorpshuis.

Tollebeek
Nieuwe folder kunstwerk De Jager, graskantjessnijder voor de Groengroep, legertent voor Jeugdclub Tojec, financiering evenement volleybalclub, nieuwe kleding voor majorettevereniging Diana Tollebeek.

Vorig bericht
Koningspaar bezoekt Windpark Noordoostpolder
Volgend bericht
Participatie polderbewoners wat later dan voorzien

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up