Eerste windturbines Windpark NOP Agrowind weer opgestart

Vandaag zijn de eerste 10 windturbines van het windpark van NOP Agrowind weer opgestart. Het besluit is weloverwogen en na overleg met de bevoegde instanties genomen. Uit inspecties van de betreffende windturbines zijn geen gebreken of afwijkingen naar voren gekomen.

Bij een deel van de windturbines zijn beschadigingen geconstateerd en vindt nader onderzoek plaats. De inspecties van de andere windturbines van NOP Agrowind zijn nog gaande. Deze turbines staan in de zogenaamde ‘idle mode’ om de levensduur van de (elektrotechnische) systemen in de turbine te waarborgen. De windturbine is uitgeschakeld maar de rotor kan licht meebewegen met de wind. Dit betekent dat de bladen heel langzaam draaien. Deze instelling leidt niet tot een verhoogde belasting voor de tip.

Het onderzoek naar de oorzaak van het recente incident, waarbij een deel van het uiterste (omgebogen) puntje van een van de rotorbladen van een windturbine is afgevallen, is nog gaande. Ook hier wordt met grote zorgvuldigheid gewerkt.

Vorig bericht
Artikel Ode Windnieuws 6/2015: Windpark Noordoostpolder
Volgend bericht
Siemens installeert tweederde van Windpark Westermeerwind

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up