Reacties bezoekers Bedrijvendag

We hebben een aantal bezoekers van de Bedrijvendag Windpark Noordoostpolder gevraagd naar hun verwachtingen van en reactie op de Bedrijvendag:

B. Veldhuis (Veldhuis Elektrotechniek):
‘Ik heb vanmiddag veel informatie gekregen over wat er allemaal gaat gebeuren in de komende jaren. Mijn bedrijf richt zich vooral op elektrotechniek in gebouwen. Wij kunnen actief meewerken aan het inrichten van bouwketen.

’??Dirk Jan Hummel (Syntens):
‘Wij zijn onder andere samen met partijen als Siemens, FlevoWind en bouwbedrijven bezig met het opzetten van een kennis- en opleidingscentrum voor offshore windenergie. Windpark Noordoostpolder is natuurlijk een belangrijk initiatief op dit gebied.’

??B. Schekman (Vakantiepark ’t Urkerbos):
‘Deze bedrijvendag is voor mij een laagdrempelige manier om contact te leggen met de projectbouwers. Ik kan me met mijn bedrijf nu beter profileren bij de juiste mensen dan via e-mail. Het vakantiepark biedt tijdelijk onderkomen voor de mensen die straks aan het werk zijn in het gebied.’??

H. Strookappe (GIBO Groep):
‘Er lopen vanmiddag veel mensen rond waarvan het bedrijf klant is bij ons accountantskantoor. Een aantal daarvan is te klein om acceptabel te zijn voor onderaannemers om mee te werken. Wij vinden het belangrijk dat juist deze bedrijven met elkaar gaan samenwerken zodat ze ook hun bijdrage kunnen leveren aan de bouw van het Windpark Noordoostpolder. Wij denken daarin met hen mee en adviseren ze.’??

E. Jansen (voorzitter Bedrijvenkring Urk / Jansen Transport):
‘Als het Windpark Noordoostpolder er toch komt, laten we het dan goed doen. Ik dank de organisatie voor de openheid waarmee ze ons zijn tegemoet getreden. Ze wisten dat we er in eerste instantie niet gelukkig mee waren, maar het is goed om er samen beter van te worden. We kunnen dus beter meedoen, een graantje meepikken van de bouwactiviteiten of liever een hele graanzak. Alleen ga je vlugger, samen kom je verder.’??

Gert van den Burg (Geomaticapark):
‘Wij zijn al betrokken bij de voorfase (o.a. MER) van het Windpark. We hebben ons ook bezig gehouden met opbrengstschattingen van de windmolens. Natuurlijk vinden we belangrijk dat lokale bedrijven meewerken aan de bouw van het park. Daarnaast willen we ook na afloop iets overhouden aan de kennis over windenergie. Ons bedrijvencluster wil nieuwe producten rond windenergie blijven ontwikkelen. Daarmee zet je je als regio op de kaart.’??

W. Bijl (Spie Nederland):
‘Spie Nederland levert substations en legt bijvoorbeeld bekabeling op land aan (middenspanningskabels). Wij zijn gevestigd in Heerenveen. Waar we ook in Nederland actief zijn, daar maken we gebruik van technisch personeel uit de regio.‘

Vorig bericht
Presentaties Bedrijvendag Windpark Noordoostpolder beschikbaar
Volgend bericht
Nieuwe website

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up