Regionaal bedrijfsleven loopt warm voor initiatief

Al 82 aanmeldingen voor Bedrijvendag Windpark Noordoostpolder

Het regionale bedrijfsleven loopt warm voor de Bedrijvendag Windpark Noordoostpolder die op 11 november 2011 wordt gehouden. Er zijn al 82 aanmeldingen binnengekomen voor deze informele ontmoeting tussen de opdrachtgevers voor de bouw van het windpark, de beoogde fabrikanten van de molens en het regionale bedrijfsleven. Gemeente Noordoostpolder en de Koepel Windenergie Noordoostpolder organiseren deze dag. Doel van de gemeente is werkgelegenheid in de regio te creëren door de bouw van het windpark. Voor de Koepel is het belangrijk dat het bedrijfsleven goed wordt geïnformeerd. Aanmelden kan nog tot 9 november a.s. via christianne.verpoorte@windkoepelnop.nl

Aan de Bedrijvendag werken veel partijen mee: RWE Innogy Windpower, Enercon, Siemens, VNO-NCW, provincie Flevoland, Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland, Kamer van Koophandel, Bedrijven Actief Noordoostpolder en de BedrijvenKring Urk.

De Bedrijvendag geeft het regionale bedrijfsleven de gelegenheid op informele wijze informatie te verkrijgen over de geplande bouw, de kansen die zich voordoen en kennis te maken met potentiële opdrachtgevers. De Koepel Windenergie Noordoostpolder, RWE en de beoogde fabrikanten Siemens en Enercon presenteren zich. Ook geven zij informatie over de planning en welke werkzaamheden er op stapel staan. Daarna is er een informatiemarkt gericht op kennismaken en informatie-uitwisseling.

Naar verwachting start de bouw medio 2012; mede afhankelijk van het besluit van de Raad van State. Daarom is het van belang om nu acties te organiseren, zoals de Bedrijvendag. In 2014 draaien de 86 molens in het windpark op volle toeren. Zij leveren maar liefst 1,4 miljard kWh duurzame energie. Dat is genoeg voor 900.000 mensen. Daarmee is Windpark Noordoostpolder een Europese koploper. Er is veel werk te verrichten: van grondverzet en funderingen tot aanleg van wegen, er is transport nodig, de bouwplaats verdient beveiliging, advies en handen van deskundigen en nog veel meer.

De Bedrijvendag wordt gehouden bij de Kwekerij van Concern voor Werk, Verlengde Revisieweg 2 in Emmeloord.

Volgend bericht
Presentaties Bedrijvendag Windpark Noordoostpolder beschikbaar

Related Posts

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up